2e stap in opzetten van Drechtsteden Trust Center is gezet

ALBLASSERDAM – Na de succesvolle en drukbezochte bijeenkomst over cyber security van 18 maart 2019 is op 3 april 2019 de vervolgstap gezet. Een cyberveilige regio is weer een stapje dichterbij.

Cyberaanvallen, voor de meeste ondernemers een abstracte ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar volgens het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn cyberaanvallen dreiging nummer 1 voor de Nederlandse economie.

In de Drechtsteden is Digital Mainport Drechtsteden het platform dat digitale innovaties in de regio ondersteunt. Cyber Security is dan ook een absolute randvoorwaarde en DMD neemt hierin het voortouw.

Samen met overheden, onderwijsinstellingen en het regionale bedrijfsleven is in de eerste bijeenkomst op 18 maart de behoefte rond cyber security geïnventariseerd. Uit deze bijeenkomst is gebleken dat de gemeente Dordrecht bewustzijn wil creëren bij het regionale bedrijfsleven als het gaat om cyberveiligheid.

Na deze conclusie is op 3 april 2019 in een selecte samenstelling gewerkt aan de concretisering van het Drechtsteden Trust Center. Middels de organisatie van een regionale marktplaats is het de bedoeling om alle regionale ondernemers, van ZZP’er tot en met het grootbedrijf, met vertrouwde partijen de “sense of urgency” te laten ervaren. Deze marktplaats moet tools gaan bieden om uw organisatie weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. Daarbij is het regionale breedbandnet en de “Drechtstekker” een vertrouwde en betrouwbare basis.

Tijdens deze bespreking zijn een vijftal kartrekkers aangesteld die verder gaan werken aan concretiseren en opzetten van het Drechtsteden Trust Center. Blijf de website volgen om op de hoogte te blijven van alle updates rondom het Drechtsteden Trust Center.