CIO Meetup Digitale Identiteit

Of we nu inloggen bij een bank, een telefoonprovider, bol.com, de Sociale Verzekeringsbank of bij een gemeente, steeds is een andere digitale identiteit nodig. Al die verschillende password/account-combinaties met ieder hun eigen beveiligingsniveau geven niet alleen ergernis, ze belemmeren ook het online zakendoen en misschien nog belangrijker: zij staan de totstandkoming van een daadwerkelijke e-overheid in de weg.

Om de aansluiting met de wereld om ons heen niet te verliezen is de introductie van een veilige, betrouwbare digitale identiteit dringend gewenst;

Een unieke digitale identiteit, geverifieerd en geautoriseerd door de overheid. Gemeenten en het ministerie van BZK, bijgestaan door tal van deskundigen, buigen zich over de vraag hoe een dergelijke identiteit kan worden vormgegeven. Welke eisen worden gesteld aan de veiligheid? Hoe verhoudt veiligheid zich tot gebruiksvriendelijkheid?

Deze meetup geeft een inkijkje in de huidige stand van zaken en heeft antwoord op hopelijk veel vragen. Aan de sprekers zal het niet liggen! Met Bas de Boer die hard werkt aan een betrouwbare digitale identiteit samen met het Identiteitslab; Met Prof. Bart Jacobs die ook in zijn persoonlijke leven zeer strikt op zijn privacy is, die in 2014 met zijn vakgroep het “I Reveal My Attributes” (IRMA) ontwierp, een techniek waarmee een persoon alleen die persoonlijke gegevens hoeft te delen die op dat moment relevant zijn ter controle; En Brenno de Winter, een Nederlandse onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy. Hij schrijft voor verschillende vaktijdschriften (onder andere PC-Active en Computer!Totaal), nieuwswebsites (onder andere NU.nl en Webwereld), diverse e-zines en eigen uitgaven.

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis Papendrecht
Datum: 18 juni 2019
Tijdstip: inlooplunch vanaf 12.30
– start programma 13:00 tot uiterlijk 16 uur, van 16.00 – 17.00 uur borrel!

Met sprekers:

– Bas de Boer, Innovatiemanager Gemeente Haarlem en Mark Fonds, Programmamanager Digitale Identiteit Gem. Amsterdam
– Bart Jacobs – hoogleraar Beveiliging en correctheid van programmatuur aan de Radboud Universiteit
– Brenno de Winter – Onderzoeksjournalist met specialisatie in IT-beveiliging en privacy.Ook aanwezig zijn?

Inschrijven kan via deze link: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=vBkWzqGuwUGPqLvcjH0c73r1MdrDfHtOrR5b9GpIia9UQ0ZPTDU1MEExSTBHR0hVNTZFUTlDSEhSUS4u

En is gratis!

Weet je meer mogelijk geïnteresseerden? Stuur dit dan door..