Drechtsteden On Chain

Drechtsteden On Chain zoekt daadkrachtige ondernemingen die de regio digitaal veilig en futureproof willen maken!

De digitalisering van onze samenleving brengt helaas ook nieuwe en geavanceerde vormen van fraude met zich mee, ook in de Drechtsteden. Dagelijks worden we geconfronteerd met zaken als nep-facturen, CEO-fraude, data-manipulatie en onrechtmatige toegang tot systemen.

Om deze bedreigingen te bestrijden is het initiatief Drechtsteden on Chain gestart. Het idee achter Drechtsteden on Chain is een regionaal programma voor ondernemers. Het hoofddoel is het wegnemen van de kans op fraude bij digitale bestanden en processen, zodat innovatie vrij baan heeft.

Meedoen?

Op donderdag 7 maart organiseren we weer een interactieve brainstormsessie bij Platform 4 aan het Stationsplein 4J in Zwijndrecht. De bijeenkomst start om 16.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. De tot nu toe gevonden oplossingen bieden kansen voor o.a. notarissen, advocaten, makelaars en accountantskantoren eigenlijk voor ieder bedrijf. Elke sessie worden er weer nieuwe use-cases ontdekt.

Wilt u…

– de Drechtsteden voorop laten lopen op innovatiegebied?
– een oplossing tegen spookfacturen, data-manipulatie en digitale fraude?
– uw naam verbinden aan een positief project met goede zichtbaarheid en directe meerwaarde?

Neem dan contact op met Marnix van den Berg via service@v-id.org voor meer informatie.

Dit initiatief komt tot stand met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van beveiliging, zoals blockchain en document hashing. Het softwarebedrijf V-ID zorgt voor technische ontwikkeling en ondersteuning. Jongeneel Advocaten treedt op als juridische partner en regionaal glasvezelnetwerk VitrumNet zorgt voor de infrastructuur.

De Werkgevers Drechtsteden staan achter dit initiatief en IMC speelt hierin een ondersteunende en enthousiasmerende rol.